R2.1. Regenera el teixit urbà existent fomentant un equilibri entre barris

0%

Projectes

0%

Millorar la qualitat urbana dels espais públics dels barris perifèrics

La millora dels espais públics inclou millorar el disseny i qualitat de paviments, arbres, vegetació, etc., fomentant els espais accessibles de trobada de la ciutadania, especialment per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, i la renaturalització d'espais durs per fer front a fenòmens com ara l'illa de calor i preparar-los per a un escenari de canvi climàtic i pujades de temperatures.

0%

Regenerar els barris perifèrics i zones del centre urbà no consolidades en el marc del nou POUM

Aquesta acció s'ha d'estudiar com a mesura a prendre amb la redacció del planejament urbanístic específic després de l'aprovació del POUM (P1) i segons el seu marc general. A més, s'haurà d'avaluar la situació i progrés en la implementació del sanejament en barris perifèrics, per impulsar aquelles zones on encara no n'hi ha.

0%

Identificar les àrees de vulnerabilitat integral

Aquesta acció planteja licitar un servei per dur a terme un estudi de vulnerabilitat ambiental i social, amb propostes d'intervenció per rehabilitar les àrees de vulnerabilitat detectades amb paràmetres de sostenibilitat. Aquest servei ha d'estar coordinat col·laborativament per l'Àrea de Territori i l'Àrea de Drets Socials i Ciutadania.

0%

Redacció d'un Pla Director d'Equipaments d'Esparreguera

La Redacció d'un Pla Director d'Equipaments d'Esparreguera permet consolidar i implantar nous usos als equipaments públics buits, rehabilitar i millorar el manteniment dels equipaments existents, i ordenar-ne els models de gestió i situació legal. Aquesta acció és clau per desplegar-ne moltes altres, que actualment no disposen d'un espai físic per portar-se a termini.

0%

Garantir i generar espais de reunió per a totes les entitats, prioritzant els espais de qualitat per a la joventut

Aquesta acció ja està iniciada amb el Projecte Pilot de cogestió d'equipament municipal de l'antiga biblioteca, dins de l'Agenda Urbana d'Esparreguera. L'equip tècnic de l'Ajuntament ha fet una anàlisi de l'estat de l'edifici i s'ha portat a termini un procés amb la joventut per detectar un grup motor que participi en l'activació d'aquest espai. Amb aquest procés iniciat s'haurà de desenvolupar un procés d'activació per etapes, amb intervenciones físiques d'adequació segons l'informe tècnic. A més d'aquesta intervenció, l'acció inclou l'avaluació, dins del Pla Director d'Equipaments d'Esparreguera (A30), d'espais potencials per a altres entitats del municipi o col·lectius vulnerables com ara la gent gran.

0%

Ampliació i rehabilitació dels equipaments esportius

En el moment de la redacció de l'Agenda Urbana d'Esparreguera, ja han iniciat els treballs per a l'ampliació del pavelló esportiu municipal. L'acció planteja la licitació de la rehabilitació del camp d'esports, la piscina coberta, la piscina estiu, i altres equipaments públics.

0%

Elaborar un Pla de Manteniment Integral de les instal·lacions i equips d'edificis públics

L'objectiu principal d'aquesta acció es reduir perdues energètiques i emissions de gases d'efecte hivernacle, però també millorar atres deficiències de les instalacions d'edificis públics. Aquesta acció requereix una auditoria inicial per avaluar l'estat dels equipaments. A partir d'aquesta auditoria, es desenvoluparà el pla que defineixi les actuacions necessàries per millorar l'estalvi energetic, a més de la millora d'altres deficiencies que es trobin durant l'avaluació.

0%

Rehabilitar energèticament els edificis municipals

Des de l'auditoria i el Pla de Manteniment Integral (A33), aquesta acció proposa la redacció dels projectes de rehabilitació i l'execució de les obres per millorar el comportament energètic dels edificis municipals. Aquesta acció servirà d'exemple i podrà estar connectada amb altres iniciatives, com ara la implantació de sistemes de generació d'energia renovable, la rehabilitació d'habitatges amb criteris de sostenibilitat, o l'impuls a comunitats energètiques.

0%

Donar ajudes o implantar les bonificacions a la rehabilitació d’habitatges amb criteris de sostenibilitat

Aquesta acció proposa revisar les bonificacions de les ordenances municipals, implementant ajudes i bonificacions, i crear un punt d'informació per a la rehabilitació d'habitatge amb criteris de sostenibilitat, com ara la implantació de sistemes d'energia renovable i plaques solars, reaprofitament d'aigua, desenvolupament de comunitats energètiques o eliminació de barreres arquitectòniques, entre altres.